DOKTORAND I BIOLOGI MED INRIKTNING MOT SYSTEMATISK BIOLOGI

Projektet fokuserar på neotropiska angiospermer och behandlar systematiska och evolutionära frågeställningar på olika taxonomiska nivåer. Projektet är primärt tänkt att fokusera på grupper som förekommer i Anderna och kan innehålla frågeställningar på släkt- och artnivå, liksom sådana som berör differentiering inom och mellan närstående arter i relation till historiska miljöförändringar. I projektet ingår egen datainsamling i fält, liksom olika typer av systematiska metoder. Projektets slutliga omfattning och inriktning beslutas i samråd med den blivande doktoranden.

Kvalifikationskrav: Masterexamen inom biologi, eller motsvarande, samt erfarenhet av arbete med angiospermer. Erfarenhet av taxonomiska och molekylärsystematiska metoder samt fältarbete är meriterande. Den ideala kandidaten ska kunna arbeta både självständigt och som en del i ett team. En hög standard på talad och skriven engelska krävs. Kunskaper i spanska är en merit.

Tillträde: 2015-09-01, tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-08-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Ansökan senast den 8 juni 2015

Ansökningsförfarande: se https://mp.uu.se/web/info/vart-uu/lediga-jobb/-/jobb/65780

Upplysningar om anställningen lämnas av Bertil Ståhl, bertil.staahl@ebc.uu.se.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *