Göteborgs botaniska trädgård söker ny intendent

För mer information och kontaktuppgifter se:

https://vgregion.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:125128/where:4/

 

Arbetsuppgifter
Till arbetsuppgifterna hör att tillföra en hög botanisk kompetens, att tillsammans med andra leda arbetet med kunskapsuppbyggnad, utveckling av de botaniska och hortikulturella samlingarna, växtdatabas samt att förmedla kunskap både inåt i förvaltningen och utåt mot omvärlden. Även ansvar för litteratur och beläggtagning kan ingå liksom utbyte av växtmaterial med andra institutioner. De botaniska samlingarna omfattar arter och sorter i både växthus och på friland, bl. a. med specialiteter som orkidéer, suckulenter, alpiner, lök- och knölväxter, barrträd och rododendron. Du förväntas arbeta med växtgrupper, av vild- och kulturursprung, som kanske inte ingår i din egen specialistkompetens, liksom att samverka med en mångfald av yrkesgrupper.

Kvalifikationer
Du ska ha genomgången forskarutbildning i biologi, fil. dr. eller motsvarande, med inriktning av relevans för Botaniska trädgårdens verksamhet. Du måste vara insatt i nomenklatur och artbestämning samt ha en bred växtkunskap. Du är intresserad av aktuella miljö- och klimatfrågor och vi ser gärna att du är insatt i skandinavisk flora.

Vi vill att du ska vara en person med ett brinnande intresse för botanik, motivation att dela med dig av dina kunskaper, pedagogisk förmåga, god samarbetsförmåga och god kommunikativ förmåga både i tal och skrift, på svenska och på engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *