Acharius medalj

Kära kollegor och vänner,

Vill gärna tala om att Leif Tibell just har återvänt från det 7: e Internationella lichenologiska symposiet (IAL7, Bangkok, Thailand, 2012) med en Acharius medalj! Medaljen delas ut för framstående bidrag till lichenologin av ”International Association for Lichenology”.

Detta är tredje gången som någon från Sverige fått denna prestigefyllda medalj. Under IAL2 i Båstad (1992, vid första utdelningstillfället) tilldelades Rolf Santesson och Gunnar Degelius (både från Uppsalaskolan i lichenologi) medaljen.

Bästa hälsningar,
/ Sanja

……………….

Sanja Savic, PhD

Avdelningen för systematisk biologi
Evolutionsbiologiskt centrum
Uppsala universitet
Norbyvägen 18D
752 36 UPPSALA

 

PS: Mer om Acharius se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Acharius

3 svar på ”Acharius medalj

  1. Mycket välförtjänt!! Vi som bevistade evenemanget i Bangkok kan berätta att en bra bit över 300 av världens lavforskare var på plats och just utdelandet av Acharius-medaljerna är något av festens höjdpunkt. På bilden syns också Peter Crittenden, IALs president.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *