ArtDatabanken, SLU, söker taxonom till Program Taxonomi

Arbetsuppgifter: Inskrivning och kvalitetssäkring av vetenskapliga namn, auktorer och svensk förekomst i ArtDatabankens namndatabas Dyntaxa. Uppletande och inskrivning av referenser till bestämningsnycklar.

Kvalifikationer: Grundläggande artkunskaper, god datorvana, god förmåga att korrekturläsa och stor noggrannhet är krav. Biologexamen, goda taxonomiska, faunistiska och/eller floristiska kunskaper om Sveriges arter, kunskaper om den zoologiska och/eller botaniska nomenklaturkoden, god svensk och engelsk språkförmåga samt intresse för listor och katalogisering är meriterande.

ArtDatabanken är en nationell kunskapsbank för information om biologisk mångfald. Ett av våra centrala uppdrag är att sammanställa kunskap om Sveriges djur och växter samt genomföra analyser av populationsstatus och miljötillstånd för den biologiska mångfalden i Sverige. Vi är organiserade i sex s.k. program där Program taxonomi ansvarar för genomförandet av de vetenskapliga delarna av det Svenska artprojektet. En viktig del av detta arbete är uppbyggnad och kvalitetssäkring av namndatabasen Dyntaxa (www.dyntaxa.se), vilken ska innehålla alla arter som påträffats i Sverige.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2012-09-01 eller snarast därefter

Välkommen med din ansökan märkt med Ref nr: SLU ua 1732/2012.
Ansökan ska ha inkommit till Registrator, SLU, Box 7070,750 07 Uppsala eller registrator@slu.se senast den 18 juni 2012. Urval och kallelse till intervju kommer att ske under andra halvan av augusti.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Mer information:
Ulf Gärdenfors, Chef för program taxonomi
018-67 26 23, ulf.gardenfors@slu.se

Fackliga företrädare:
Lars Eriksson, SACO: 018-67 31 37
Desiree Karlsson, SEKO: 018-67 10 57
Lotta Olsson, ST: 018-67 15 36

SLU:s vision är att vara ett internationellt universitet i världsklass inom livs- och miljövetenskaper. SLU rankas bland de hundra främsta av cirka 5 000 universitet i Europa. Vi är ett forskningsintensivt universitet som också erbjuder några av landets mest eftertraktade utbildningar, till exempel veterinär, jägmästare och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3 000 medarbetare och 4 000 studenter, en omsättning på nära tre miljarder kronor och verksamheter i hela landet med huvudorterna Uppsala, Alnarp, Umeå och Skara. SLU satsar nu drygt tre miljarder kronor i nya lokaler för forskning och undervisning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *