4 800 uttryckte sin mening om Svenska artprojektet

Den som ville kunde under sommaren på Nationalnyckelns hemsida uttrycka sina reaktioner på regeringens utredares förslag om neddragningar av det årliga anslaget till Svenska artprojektet. Mer än 4 800 underskrifter och synpunkter hade hunnit komma in, innan SLU:s ledning stoppade listan i förtid den 2 augusti. I fredags publicerades en sammanställning av antalet namn och av de kommentarer som kommit in på Nationalnyckelns hemsida: http://www.nationalnyckeln.se/sv/Aktuellt/Sammanstallning/. Ett tackbrev skickades ut till alla som skickat in synpunkter, med länk till sammanställningen.

Ett citat ur mängden av kommentarer: ”Nationalnyckeln är grym. Är inne på andra bandet om nattfjärilar, och det är så absurt bra att orden inte räcker till. Har aldrig blivit lika imponerad av ett bokverk som jag blivit av Nationalnyckeln, så snälla utredare, lägg inte ner anslagen till Nationalnyckeln, då det är det bästa och coolaste som Sverige någonsin gjort. ”

Enligt Nationalnyckelns hemsida ska sammanställningen inte uppfattas som SLU:s ståndpunkt och eftersom SLU:s ledning kommit fram till att hanteringen av en namnlista inte var förenlig med myndighetsrollen kommer sammanställningen av synpunkterna och listan inte att vidarebefordras till Landsbygdsdepartementet.

SLU:s beslut att stoppa namnlistan i förtid och att sammanställningen och kommentarerna inte ska skickas vidare till regeringen har blivit omskrivet bland annat i DN (26/8) där prorektor Lena Andersson-Eklund försvarar beslutet.

Vill du stödja Nationalnyckeln kan du till exempel gå med i Nätverket Bevara Nationalnyckeln på Facebook: http://www.facebook.com/groups/386207614766450/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *