Jobb som taxonom

Vill du vara med och arbeta med systematik och taxonomi i en central roll i svensk naturvård?

ArtDatabanken är ett nationellt kunskapscentrum för information om biologisk mångfald. Ett av våra centrala uppdrag är att sammanställa kunskap om Sveriges djur och växter samt genomföra analyser av populationsstatus och miljötillstånd för den biologiska mångfalden i Sverige.

För att förstärka vårt arbete med Dyntaxa, Svensk taxonomisk databas, www.dyntaxa.se söker vi nu en taxonom. Databasen har en nyckelfunktion för svensk naturvård. Du kommer att medverka i Svenska artprojektet och samtidigt vara en del i hela ArtDatabankens arbete.

Arbetsuppgifter:

Inskrivning och kvalitetssäkring av vetenskapliga och svenska namn samt svensk förekomst i ArtDatabankens taxonomiska databas Dyntaxa. Kommunikation och samverkan med externa experter och andra användare. Medverkan i arbete med underlag för artbestämning.

Kvalifikationer:

Du ska ha högeskoleexamen inom biologi med inriktning mot taxonomi. Erfarenhet av arbete med nomenklatoriska och taxonomiska frågor. Goda taxonomiska, faunistiska och/eller floristiska kunskaper om Sveriges arter samt kunskap om någon nomenklaturkod. Du ska även ha god förmåga att korrekturläsa samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Som person ska du ha god förmåga att arbeta såväl individuellt som i grupp. Du ska ha god förmåga att skapa och upprätthålla nätverk, god förmåga att arbeta målinriktat och samtidigt flexibelt. Vi värdesätter även uthållighet och noggrannhet.

Meriterande:

Djupare kunskap om flera nomenklaturkoder. Erfarenhet av att bygga upp eller arbeta med taxonomiska databaser (ang innehåll) samt erfarenhet av databaskonstruktion och/eller annan relevant IT-kompetens. Doktorsexamen inom ämnesområdet taxonomi. Kunskap om fylogenetiska metoder. Stort existerande nätverk bland såväl amatörbiologer som professionella inom artkunskap, taxonomi och systematik. Till sist är det även meriterande om du behärskar andra relevanta språk såsom latin, klassisk grekiska samt tyska och franska.

Placering: Uppsala

Anställningsform: Tills vidare.

SLU tillämpar provanställning.

Tillträde: Snarast

Ansökan:

Välkommen med din ansökan märkt med Ref nr: SLU ua 5335/2013. Ansökan ska ha inkommit till Registrator, SLU, Box 7070,750 07 Uppsala eller registrator@slu.se senast den 31 december 2013.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Mer information: Hjalmar Croneborg, chef program Arter

018-67 25 57

hjalmar.croneborg@slu.se

 Johan Liljeblad, taxonom

018-67 22 43

johan.liljeblad@slu.se

Fackliga företrädare:

Wenche Eide, SACO

018-67 24 95

wenche.eide@slu.se

 Artur Larsson, ST

018-67 22 18

artur.larsson@slu.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *