European Journal of Taxonomy

Vi vil gerne reklamere for tidsskriftet European Journal of Taxonomy (http://www.europeanjournaloftaxonomy.eu/index.php/ejt), som Statens Naturhistoriske Museum udgiver i samarbejde med fem andre europæiske museer.

EJT er et rent elektronisk tidsskrift, som optager artikler om dyr, planter, og svampes taxonomi, også fossiler er dækket. Indholdet spænder fra beskrivelser af nye arter til store oversigter over forskellige grupper – indtil videre er mere end 400 nye arter beskrevet i EJT, herunder 20 nye arter som beskrives i nr. 100, som er forfattet af professor Henrik Enghoff. EJT udmærker sig ved at være et såkaldt ”diamant-niveau” Open Access tidsskrift. Dvs. at forfattere ikke betaler for at publicere i tidsskriftet, og læsere betaler ikke for at læse. Tidsskriftet finansieres fuldt og helt af de udgivende museer til glæde for det internationale forskersamfund.

Her ses den nyhed, som jeg har sat på DanBIF-portalen samt portalen for EU BON-projektet:

European Journal of Taxonomy #100

The European Journal of Taxonomy is a peer-reviewed international journal in descriptive taxonomy, covering the eukaryotic world. The content range from descriptions of new species to large inventories of different groups – so far more than 400 new species are described in EJT. Its content is fully electronic and Open Access. It is published and funded by a consortium of European natural history institutions. Neither authors nor readers have to pay fees.

The 100th issue of EJT, which was published 24 October 2014, comprises a beautifully illustrated monograph on African millipedes, adding 20 new species to our list of new taxa. Author is Professor Henrik Enghoff from The Natural History Museum of Denmark, University of Copenhagen.

No 100 (2014): A mountain of millipedes I: An endemic species-group of the genus Chaleponcus Attems, 1914, from the Udzungwa Mountains, Tanzania (Diplopoda, Spirostreptida, Odontopygidae). Henrik Enghoff.

EJT normally is an e-only journal, but on this occasion the editorial team has decided to print a limited number of hard copies, to be distributed amongst the Natural History Institutions around the world.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *