ArtDatabanken, SLU söker entomolog

Vill du vara med och arbeta med insekter i en central roll i svensk naturvård?

Arbetsuppgifter: Som entomolog på ArtDatabanken kommer du att arbeta med faktasammanställning, analyser och kommunikation, tillsammans med engagerade kolleger i en stimulerande arbetsmiljö. Mer specifikt består uppgifterna av:

  • naturvårdsfrågor knutna till artbevarande av fjärilar och steklar,
  • hantering av fakta om ekologi, utbredning och annan information om arter,
  • ledning av rödlistningsbedömningar,
  • medverkan i miljöövervakning, analyser och kommunikativa projekt samt
  • medverkan i utredningar och remissarbete vid ArtDatabanken

Kvalifikationer: Vi söker dig som har grundexamen i biologi och erfarenhet av naturvårdsrelaterat arbete liksom breda artkunskaper och god fälterfarenhet inom entomologi. Du ska även ha god datorvana och erfarenhet av att bearbeta och analysera data samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper så som god förmåga att skapa och upprätthålla nätverk samt att arbeta målinriktat och samtidigt flexibelt, såväl individuellt som i grupp.

Specialistkunskaper inom fjärilar och steklar samt genomgångna kurser i faunistik, naturvårdsbiologi eller motsvarande är meriterande, liksom arbete med entomologiska frågor inom naturvården och goda kontakter med entomologer inom och utanför Sverige. Även doktorsexamen inom relevant område är meriterande.

ArtDatabanken är en nationell kunskapsbank för information om biologisk mångfald. Ett av våra centrala uppdrag är att sammanställa kunskap om Sveriges djur och växter samt genomföra analyser av populationsstatus och miljötillstånd för den biologiska mångfalden i Sverige. Se vidare www.artdata.slu.se.

Anställningsform: Anställningsform: Tills vidare
SLU tillämpar provanställning.
Tillträde: enligt ö.k.

Välkommen med din ansökan märkt med Ref nr: SLU ua 1995/2012.
Ansökan ska ha inkommit till Registrator, SLU, Box 7070,750 07 Uppsala
eller registrator@slu.se senast den 15 augusti 2012.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Mer information:
Hjalmar Croneborg, Chef för program arter: 018-67 25 57, hjalmar.croneborg@slu.se
Björn Cederberg, Entomolog: 018-67 27 48, bjorn.cederberg@slu.se

Fackliga företrädare:
Lars Eriksson, SACO: 018-67 31 37
Desiree Karlsson, SEKO: 018-67 10 57
Lotta Olsson, ST: 018-67 15 36

SLU:s vision är att vara ett internationellt universitet i världsklass inom livs- och miljövetenskaper. SLU rankas bland de hundra främsta av cirka 5 000 universitet i Europa. Vi är ett forskningsintensivt universitet som också erbjuder några av landets mest eftertraktade utbildningar, till exempel veterinär, jägmästare och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3 000 medarbetare och 4 000 studenter, en omsättning på nära tre miljarder kronor och verksamheter i hela landet med huvudorterna Uppsala, Alnarp, Umeå och Skara. SLU satsar nu drygt tre miljarder kronor i nya lokaler för forskning och undervisning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *